auto op afstandsbediening met camera kopen

Published Mar 29, 22
6 min read

camera auto

Dashcams zijn relatief nieuw onder weggebruikers, de kans is dan ook groot dat je voor het eerst een dashcam gaat kopen. Maar welke moet je nou in hemelsnaam hebben en waar moet je op letten? Wij verkopen al bijna 8 jaar dashcams en geven je daarom graag een paar tips (camera dome auto tracking).Mocht je na het doornemen van de tips alsnog geen flauw idee hebben welke dashcam je nodig hebt, neem dan gerust even contact op met onze klantenservice en wij helpen je graag persoonlijk verder. camera dome auto tracking. Tip 1: Bepaal waar je de dashcam voor gaat gebruiken Het klinkt logisch, maar het is erg handig om van tevoren duidelijk te hebben waar je de dashcam voor wil gaan gebruiken.

Onze eerste tip is daarom om eerst te bepalen wat voor gebruiker je bent. We onderscheiden grofweg drie groepen gebruikers: De meeste mensen kopen een dashcam die gaat filmen als je de auto aanzet en alles opneemt tijdens het rijden. In feite zijn vrijwel alle dashcams geschikt voor deze groep.

Je kunt natuurlijk altijd kiezen voor extra opties (zie tip 3), maar als je verder niets nodig hebt raden we aan de kiezen voor een 'budget' dashcam (camera dome auto tracking). Kijk bijvoorbeeld even bij de 9 beste budget dashcams onder €75,-. Steeds meer mensen kopen een dashcam die niet alleen de situatie op de weg vastlegt maar die ook de auto beveiligd tijdens het parkeren.Een dashcam met parkeerstand of parkeermodus staat gewoon aan tijdens het rijden maar heeft een speciale stand voor tijdens het parkeren. Hij staat dan stand-by en begint een korte opname als een beweging of trilling wordt waargenomen, ideaal dus om de auto te beveiligen tegen vandalisme of parkeerschade. De beste dashcams in deze categorie zijn dashcams met automatische parkeerstand, hier heb je namelijk na installatie helemaal geen omkijken meer naar.

Tot slot zijn er een hoop mensen die een dashcam kopen voor een specifiek voertuig of ander doeleinde. Zo hebben we speciale Vrachtwagen dashcams, Motor dashcams en Taxi dashcams - camera dome auto tracking. Ook zijn er bijvoorbeeld Binnenspiegel dashcams die je over je binnenspiegel plaatst en die veel worden gebruikt voor in campers of bestelbussen.

Tip 2: Bepaal of je een 1CH of 2CH dashcam wil Dashcams kun je grofweg onderverdelen in 1CH dashcams met één camera en 2CH dashcams met twee camera's (CH staat voor Channel, het aantal kanalen/camera's). 1CH dashcams zijn 'standaard' dashcams en filmen alleen wat er voor de auto gebeurd. camera dome auto tracking. Een 2CH heeft een tweede losse camera, deze plaats je op de achterruit of bumper en verbind je met een lange kabel aan de voorste dashcam.

action cam für auto

Bijna de helft van de 1CH dashcams is ook verkrijgbaar als 2CH versie of kan worden uitgebreid met tweede camera, maar andersom zijn niet alle 2CH dashcams ook verkrijgbaar als 1CH versie - camera dome auto tracking. Onze tweede tip is daarom te bepalen of je een 1CH of 2CH dashcam wil om de selectie verder te verkleinen.

Tip 3: Bepaal of je een zuignap of sticker bevestiging wil De meeste dashcams werken met een zelfklevende bevestiging maar er zijn ook dashcams met een zuignap bevestiging. De één is niet persé beter dan de ander, beide hebben voor- en nadelen. In vrijwel alle gevallen zijn de houder en de dashcam twee losse onderdelen waarbij je de houder op de ruit plaatst en de dashcam erin schuift of klikt.

Omdat je niet alleen de dashcam maar ook de houder uit de auto haalt kun je de dashcam dus makkelijk in meerdere voertuigen gebruiken (camera dome auto tracking). Een nadeel van een zuignap bevestiging is dat deze bij langdurig gebruik wat broos kan worden en daardoor zijn zuigkracht verliest. Daarnaast is een zuignap bevestiging wat gevoeliger voor trillingen en kun je de houder alléén op de ruit of een ander glad oppervlak - en dus niet op bijvoorbeeld het dashboard - monteren.

Naast de stevigheid is een sticker bevestiging vaak wat compacter dan een zuignap bevestiging. Dit komt omdat het draaisysteem ontbreekt en omdat relatief minder oppervlak nodig is om de dashcam vast te houden. Een nadeel van een sticker bevestiging is dat je de houder niet makkelijk van de ruit kunt verwijderen.Naast ophangingen met zuignappen en stickers zijn er ook dashcams die aan de binnenspiegel worden bevestigd met rubber beugels. Dit betreft uitsluitend de binnenspiegel dashcams waarbij de dashcam over de binnenspiegel wordt geplaatst en aan de achterkant met deze rubber beugels wordt vastgemaakt. Tip 4: Bepaal welke extra functies je op de dashcam wil Er zijn een hoop functies die het gebruik van een dashcam prettiger en veiliger kunnen maken, zoals Loop recording en een G-sensor.

De G-sensor is een trillingssensor die impacts registreert en in het geval van een aanrijding de huidige opname automatisch beveiligd opslaat zodat hij niet wordt overschreven door de Loop recording. De Loop recording en G-sensor zijn standaard functies en zitten standaard op elke op elke dashcam (Dashcam kopen?). Er zijn er ook een hoop functies die niet standaard zijn; Dashcams met GPS: Laten de huidige snelheid in beeld zien en hebben de optie de video's later met locatie en route te bekijken.Dashcams met Wifi: Hebben de de optie om de opgenomen beelden draadloos via je telefoon of tablet (binnen 10 meter van de dashcam) te kunnen bekijken.4G of Cloud dashcams: Hebben de optie om op afstand in te inloggen op de dashcam en live mee te kijken.

Een andere belangrijke factor is de opslagcapaciteit van de dashcam. De opslagcapaciteit geeft aan wat de maximale capaciteit van de SD kaart is die de dashcam ondersteunt. Op de SD kaart worden de bestanden opgeslagen en de capaciteit van de SD kaart bepaalt hoeveel uur aan opnames tegelijk op de kaart kan worden bewaard.

Een dashboard camera is erg handig om te hebben wanneer er een verkeersongeval ontstaat

Als stelregel zeggen we dat je met 32gb ongeveer 2 tot 3 uur aan Full, HD opnames kunt opslaan. Indien je dus - bijvoorbeeld voor je werk - minimaal 8 uur aan opnames op de SD kaart wil kunnen terugzien zul je minimaal een SD kaart van 128gb moeten gebruiken en dus ook een dashcam moeten aanschaffen die dat ondersteunt.

Kijk even op onze Kennisbank om van alle functies te lezen waar ze precies voor dienen. Op onze website kun je eenvoudig filteren op alle functies. Tip 5: Wees kritisch en lees reviews Nu je het gewenste gebruik, aantal camera's en functies op een rijtje hebt of hebt gefilterd op onze website zul je zien dat er alsnog een (groot) prijsverschil zit tussen de modellen.

Auto camera's van Sitcon

More from Reizen, Auto

Navigation

Home

Latest Posts

Te Renoveren Huis Te Koop Provincie Antwerpen

Published Jun 26, 22
6 min read

Afvoer Waterverzachter

Published Jun 24, 22
4 min read

Waterverzachter Nodig

Published Jun 23, 22
6 min read